Descopera cadrul natural si antropic Maramuresean
Open
X

Alte activitati.

Indiferent de anotimpul in care le veti vizita, aceste locuri au magia lor si farmecul lor special si va veti gasi astfel in mijlocul naturii pure si a imprejmuirilor de vis. Natura generoasa ofera posibilitati extraordinare pentru pace si recreare. Celor carora le place sa exploreze, un sir lung de excursii poate fi facut atat pe vaile apelor, cat si prin munti. Excursionistii se vor bucura sa afle ca Maramuresul are o retea complexa de marcaje forestiere si de carari marcate, care ofera privelisti minunate ale satelor si ale peisajelor incredibile: lacuri mici, cascade, pesteri, rezervatii naturale, fauna rara.

Drumetiile raman una din activitatile cele mai practicate in regiune. Muntii incantatori, dealurile si campiile pot fi descoperite urmand cararile marcate sau nemarcate. Excursiile combinate cu campingul sunt, de asemenea, foarte frecvente, desi sunt putine campinguri care sa aiba si facilitati.

Vanatul este destul de popular. Printre vanatul mai mare se numara caprioara, capriorul, capra neagra, ursul, vulpea, lupul si porcul mistret, iar in categoria vanatului mai mic se intalnesc iepuri de camp si pasari precum cocosul si gaina de munte si fazanii.

Pescuitul in Maramures poate fi facut atat in lacurile din Baia Mare si din alte orase, cat si in rauri precum Lapus, Somes, Tisa, Iza, Mara si Viseu. Printre speciile de pesti se regasesc carpul, pastravul, stiuca, cleanul, dracul-de-mare si altele. Pescuitul este interzis intre martie si mijlocul lui iunie, dar sunt si unele zone in care pescuitul este interzis cu scopul de a proteja speciile pe care de disparitie.

 

Fotografiatul naturii si observarea vietii salbatice pot fi practicate in tot acest lant muntos. De asemenea, de un mare interes sunt numeroasele rezervatii naturale, in care iubitorii naturii vor avea placerea de a descoperi specii rare de plante si animale, protejate prin lege.